Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda chce dnes zareagovať na hraničné kontroly susedných štátov

.tasr .slovensko

Vládny kabinet by mal uzavrieť novú zmluvu o štátnej hranici medzi Slovenskom a Českom.

Vláda chce dnes zareagovať na hraničné kontroly susedných štátov SITA/Martin Medňanský

vláda chce v stredu zareagovať na kontroly, ktoré na slovenských hraniciach zaviedli Česko, Poľsko a Rakúsko. Avizoval to premiér Ľudovít Ódor. Nelegálna migrácia podľa neho potrebuje európske riešenie na vonkajších hraniciach.

Vládny kabinet by mal uzavrieť novú zmluvu o štátnej hranici medzi Slovenskom a Českom. Nové znenie by malo priniesť zjednodušenie schvaľovacieho procesu a sprístupnenie aktualizovaných údajov o štátnej hranici v hraničnom dokumentárnom diele.

Ministerstvo financií pripravilo na rokovanie nariadenie, ktorým sa ustanovuje hodnota investície a koncesie. Limit ekonomického hodnotenia investičných projektov rezortu by sa podľa neho od budúceho roka mal zjednotiť na 10 miliónov eur.

Ministri sa zároveň majú zaoberať informatívnym materiálom z dielne rezortu obrany. Ten chce financie z fondu USA využiť na nákup 5000 útočných pušiek M4A1 s príslušenstvom v celkovej hodnote 17,37 milióna dolárov, čo je približne 16,23 milióna eur.

Agrorezort predložil na rokovanie vlády aj informáciu o aktuálnej situácii so šírením afrického moru ošípaných. Stavy ošípaných boli v SR k 31. augustu na úrovni 439.173 kusov. Taktiež nebol potvrdený žiadny ďalší pozitívny prípad u domácich ošípaných, vlani ich zaznamenali päť. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite