Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Španielski vojaci čoskoro posilnia aj Mnohonárodnú bojovú skupinu NATO na Slovensku

.tasr .slovensko

K Styčnému tímu pre integráciu síl NATO (NFIU) na Slovensku v bratislavských Vajnoroch sa už 1. septembra pripojil španielsky podplukovník Adolfo Leña Pajares.

Španielski vojaci čoskoro posilnia aj Mnohonárodnú bojovú skupinu NATO na Slovensku freepik.com

španielski vojaci čoskoro posilnia aj Mnohonárodnú bojovú skupinu NATO na Slovensku. Španielske kráľovstvo sa tak rozhodlo posilniť svoju prítomnosť na východnom krídle NATO. K Styčnému tímu pre integráciu síl NATO (NFIU) na Slovensku v bratislavských Vajnoroch sa už 1. septembra pripojil španielsky podplukovník Adolfo Leña Pajares. Pri tejto príležitosti vo štvrtok štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer spoločne s veliteľom NFIU Mariánom Kurillom a španielskou veľvyslankyňou na Slovensku Loreou Arribalzagou Ceballos v priestoroch NFIU vztýčili španielsku vlajku.

„Po ruskom napadnutí Ukrajiny, keď sme sa zrazu ocitli v úplne novej bezpečnostnej realite, tu bola potreba demonštrovať v rámci Aliancie súdržnosť, solidaritu a pripravenosť brániť sa spoločne proti akejkoľvek hrozbe,“ uviedol Majer a dodáva, že NATO nikdy nebolo silnejšie a jednotnejšie. V NFIU aktuálne pôsobia vojaci z ďalších siedmich krajín, a to Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rumunska, Spojeného kráľovstva a USA.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite