Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka

.tasr .slovensko

Podozrivý je zo zmarenia viacerých vyšetrovaní.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka SITA/Branislav Bibel

prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra K. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Patrik Hujsa.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava 25. septembra 2023 podal Mestskému súdu Bratislava I obžalobu na obvineného P. K. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti,“ uviedol hovorca.

Bývalý policajný prezident bol obvinený v auguste 2021. Podozrivý je zo zmarenia prebiehajúceho zásahu zadržiavania, ako aj vykonania trestnoprocesných úkonov s osobami Matejom Z. a Petrom P. Peter K. obvinenie v minulosti odmietol.

Peter K. bol od septembra 2020 poverený dočasným riadením Policajného zboru. Koncom januára 2021 ho po výberovom konaní do funkcie prezidenta Policajného zboru vymenoval vtedajší minister vnútra Roman Mikulec. K 15. septembru 2021 sa vzdal funkcie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite