Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko zavedie kontroly vozidiel na hraniciach so Slovenskom

.tasr .slovensko

Morawiecki dal pokyn na zavedenie kontrol mikrobusov, dodávok, áut a autobusov na hraniciach so Slovenskom pri podozrení na migrantov.

Poľsko zavedie kontroly vozidiel na hraniciach so Slovenskom SITA/Martin Medňanský

poľsko bude na hraničných priechodoch so Slovenskom kontrolovať prichádzajúce vozidlá. Oznámil to v pondelok poľský premiér Mateusz Morawiecki. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Morawiecki na predvolebnom mítingu povedal, že ministrovi vnútra dal pokyn na zavedenie kontrol mikrobusov, dodávok, áut a autobusov na hraniciach so Slovenskom pri podozrení, že môžu prevážať nelegálnych migrantov.

Možné posilnenie kontrol na hraniciach so Slovenskom v pondelok avizoval hovorca poľskej vlády Piotr Müller. Reagoval na informácie, že ilegálni migranti prichádzajú do Poľska zo Slovenska vo vyššom počte. Vysvetlil, že migranti pokladajú Poľsko a Slovensko za tranzitné krajiny, pretože ich cieľom je Nemecko.

Reuters pripomína, že v Poľsku budú 15. októbra parlamentné voľby, pričom vládna strana Právo a spravodlivosť (PiS) svoju predvolebnú kampaň postavila na boji proti migrácii.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite