Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strana Za ľudí vyzýva poslancov za SaS, aby odstúpili z kandidátky

.sita .slovensko

Podľa Remišovej svojou kandidatúrou legitimizujú zneužívanie moci a ovládanie štátu malou skupinou oligarchov.

Strana Za ľudí vyzýva poslancov za SaS, aby odstúpili z kandidátky SITA/Milan Illík

strana Za ľudí vyzýva poslancov strany Sloboda a Solidarita (SaS), ktorým ide o boj proti korupcii a prosperujúce Slovensko, aby odstúpili z kandidátky. Ako strana uviedla, svojou kandidatúrou za SaS legitimizujú zneužívanie moci a ovládanie štátu malou skupinou oligarchov. 

„Gorila aj Sulíkove stretnutia s Kočnerom sú slabým odvarom toho, čo urobil Richard Sulík (SaS) vo funkcii podpredsedu vlády s Jaroslavom Haščákom,“ vyhlásili Za ľudí.

„Dnes boli zverejnené dôkazy o tom, ako Sulík vo funkcii podpredsedu vlády sa mal počas rokovania vlády dohadovať s majiteľom finančnej skupiny Penta, ako má vo vláde hlasovať o dofinancovaní štátnej zdravotnej poisťovne. V histórii Slovenskej republiky nemá obdobu, aby sa podpredseda vlády dohadoval s trestne stíhaným oligarchom o tom, ako na vláde hlasovať,“ vyhlásila predsedníčka Za Ľudí Veronika Remišová a dodala, že rovnako nemá v histórii Slovenskej politiky obdobu, aby politik za tieto zvrátené dohody požadoval pozitívne informovanie o svojej politickej strane. 

„Kauza Gorila a stretnutia Sulíka s Kočnerom v minulosti sú oproti tomuto slabý odvar. Oligarchovia dobre vedia, že politici strany Za ľudí a OĽAaNO sa nikdy nedáme kúpiť. Preto v médiách Penty mali obrovský priestor klamstvá o mne, alebo o ministerstve, ktoré som riadila,“ doplnila Remišová s tým, že často sa nemala možnosť k tomu vyjadriť.

Predseda hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič zverejnil časť súkromnej konverzácie medzi lídrom strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richardom Sulíkom a Jaroslavom Haščákom. SaS je podľa Matoviča skorumpovaná Pentou. 

Ako Matovič vysvetlil, podarilo sa mu od nemenovaného človeka získať obsah telefónu Sulíka. Ako doplnil, dotyčný zaň pôvodne pýtal milión eur, pričom Matovič ho dostal zadarmo. Zverejnené správy medzi Sulíkom a Haščákom sa týkali dofinancovania zdravotných poisťovní. Matovič zverejnil citlivé údaje, lebo je to podľa neho vo verejnom záujme.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite