Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Viaceré strany pohybujúce sa pod piatimi percentami odstúpiť neplánujú

.tasr .slovensko

Demokrati chcú ešte zabojovať o nerozhodnutých voličov. Odstúpiť neplánujú ani strany združené okolo Maďarského fóra.

Viaceré strany pohybujúce sa pod piatimi percentami odstúpiť neplánujú SITA/Milan Illí­k

viaceré strany, ktoré kandidujú v predčasných parlamentných voľbách a ktoré sa v prieskumoch pohybujú pod hranicou zvoliteľnosti, neplánujú odstúpiť z volebného súboja. Vyplýva to z ich vyjadrení pre TASR.

Demokrati chcú ešte zabojovať o nerozhodnutých voličov. „Oslovujeme voličov, ktorí od politikov očakávajú skúsenosti, riešenia a nie experimenty, ktorí chcú jasnú garanciu ukotvenia Slovenska v Európskej únii a NATO,“ uviedla strana. 

Odstúpiť neplánujú ani strany združené okolo Maďarského fóra. Jeho predseda Zsolt Simon rovnako poukázal na množstvo nerozhodnutých voličov, pre ktorých sú podľa neho alternatívou a ponúkajú im overených kandidátov. Kritizoval aktuálny priebeh kampane a jeho vplyv na nárast napätia v spoločnosti. 

„Nemáme žiadny dôvod uvažovať nad odstúpením. Niektoré prieskumy nám ukazujú viac ako päť percent,“ podotkla Aliancia. O prípadnom vzdaní sa kandidatúry v prospech inej strany s nikým nerokuje. Skonštatovala, že južné a východné Slovensko je zabudnutou časťou krajiny, ktorú chce rozvíjať. 

O možnosti vzdať sa kandidatúry neuvažuje ani ĽSNS. Na politickej scéne nevidí inú stranu, ktorá by dokázala reprezentovať jej program a hodnoty.

„MySlovensko pokračuje ďalej, aby mohla naplniť predstavenú víziu a posunúť tak Slovensko konečne významne vpred,“ uviedol pre TASR predseda strany MySlovensko Štefan Panenka. Podotkol, že plány a program strany nie sú kompatibilné so žiadnou z kandidujúcich subjektov.

Stiahnutie kandidatúry nezvažuje ani Vlastenecký blok. Jeho predseda Ivan Stanovič podotkol, že predvolebným preferenciám neveria.

„Neexistuje taká možnosť, že by sme sa stiahli z volieb do NR SR,“ vyhlásil líder Slovenského hnutia obrody Róbert Švec. Skonštatoval, že ľudia z jeho strany sa nikdy nevzdávajú a neustupujú.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite