Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Wlachovský odcestuje s prezidentkou na Valné zhromaždenie OSN v New Yorku

.tasr .slovensko

Šéf slovenskej diplomacie absolvuje stretnutia s najvyššími predstaviteľmi OSN i sériu bilaterálnych rokovaní s rezortnými partnermi z viacerých krajín.

Wlachovský odcestuje s prezidentkou na Valné zhromaždenie OSN v New Yorku SITA/ Diana Černáková

minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský odcestuje v sobotu spolu s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou na 78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

„Pre Slovensko zostáva OSN tou najdôležitejšou platformou angažovanosti na globálnej úrovni. Medzinárodné spoločenstvo čelí mnohým výzvam, ktorým môžeme úspešne čeliť len vďaka vzájomnej koordinácii a spolupráci,“ uviedol pred cestou minister.

Šéf slovenskej diplomacie absolvuje tiež stretnutia s najvyššími predstaviteľmi OSN i sériu bilaterálnych rokovaní s rezortnými partnermi z viacerých krajín. Zúčastní sa aj na neformálnom zasadnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín Európskej únie.

Minister bude aj na slávnostnom otvorení všeobecnej rozpravy zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Rezort diplomacie ozrejmil, že všeobecná rozprava na úvod zhromaždenia vytvára priestor pre vzájomné stretnutia a rokovania najvyšších ústavných činiteľov členských krajín organizácie, ale aj výmenu skúseností a vízií o ďalšom smerovaní medzinárodného spoločenstva.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite