Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predseda PS nerozumie, prečo exprezident Kiska presviedča ľudí, že netreba poraziť Smer-SD vo voľbách

.sita .slovensko

Predseda progresívcov ďalej vyzval všetkých, aby zmobilizovali čo najviac sklamaných ľudí, aby prišli voliť.

Predseda PS nerozumie, prečo exprezident Kiska presviedča ľudí, že netreba poraziť Smer-SD vo voľbách SITA/Jana Birošová

kam sa spoločnosť dostala, že politické strany a exprezident Andrej Kiska idú presviedčať ľudí, že netreba vo voľbách poraziť stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), pýta sa predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. „To sa naozaj ideme zmieriť s tým porazenectvom, že Smer-SD vyhrá voľby? To naozaj chceme, aby strana, ktorá otvorene bráni agresívne Rusko, ktorá vykrikuje na mítingoch, že fašizmus prichádza zo západu a ktorá nazýva prezidentku Zuzanu Čaputovú americkou agentkou, aby táto strana zvíťazila vo voľbách?“ píše Šimečka. Dodáva, že nechce, aby toto bol obraz Slovenska, ktorý pôjde do sveta z parlamentných volieb.

Predseda progresívcov ďalej vyzval všetkých, aby zmobilizovali čo najviac sklamaných ľudí, aby prišli voliť. Taktiež sa obrátil na demokratické politické strany, ktorým odkázal, aby prestali s vymedzovaním sa jeden voči druhému.

Líderka kandidátky Demokratov Andrea Letanovská odkázala Šimečkovi, že jediným spôsobom, ako poraziť Fica a zabrániť návratu rozkrádania je zahodenie ega a sebeckosti a prijatie faktu, že na vládnutie potrebuje partnerov. Dodáva, že nie je nevyhnutné vyhrať voľby, ale spolu s ďalšími „uhrať dobrý výsledok", aby v parlamente mohla vzniknúť demokratická väčšina. „Keď vám však ide viac o výhru, než o to, aby po voľbách vznikla pokojná a stabilná vláda a radšej sa budete z opozičných lavíc prizerať, ako Fico s fašistami odtrhnú Slovensko z EÚ a NATO a predhodia nás Putinovi, nech sa páči," odkázala Letanovská. Zároveň hnutie PS vyzvala, aby prestali verejnosť zavádzať, že ich víťazstvo vo voľbách stačí, ak im ide o demokraciu a budúcnosť Slovenska a nie iba o hlavy.

Exprezidenta Andreja Kisku by nesmierne potešilo, keby v septembrových parlamentných voľbách porazilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Zároveň však upozorňuje, aby sa všetci, čo zvažujú voliť Demokratov, stranu Sloboda a Solidarita (SaS) či Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), nenechali „zvábiť vôňou porážky" Smeru-SD a víťazstva progresívcov, pretože sa môže stať, že pôjde o Pyrrhovo víťazstvo. „PS vysaje voličov menších demokratických strán a tie sa do parlamentu nedostanú. Smer-SD so ,svojimi priateľmi´ bez problémov získa nielen nadvládu v parlamente, ale veľmi ľahko aj ústavnú väčšinu. A to by bola pre našu krajinu skutočná tragédia. Možno si ani nevieme dobre predstaviť, čo by nám Robert Fico a Robert Kaliňák (obaja Smer-SD) začali vystrájať," napísal na sociálnej sieti Kiska. Zároveň vyzval na to, aby voliči uvažovali, diskutovali a premýšľali. „Náš osud je v našich rukách", uzavrel.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite