Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Šibalstvá Vladimira Vladimiroviča

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Nie je ľahké byť Putinovým generálom. Ak vás nezabijú v akcii, je tu X ďalších spôsobov, ako si zavariť. Ani bezohľadný, hoci vojensky efektívny Surovikin to nemá veselé. Stúpa aj možnosť ďalších komplikácií, eskalácie či možného rozšírenia konfliktu do ďalších krajín. Neveríte? Spýtajte sa Prigožina tam, kde je.

Tomáš Zálešák

nadávať a stonať

Máličko vylepšená bilancia zrážok mi trochu zdvihla náladu, keďže zobudila prechodne spiaci hubársky inštinkt. Pravda, hovorí sa, že keď hubári jasajú, vinári plačú. Ale u nás si už nájdeme nejaký dôvod na plač s naším kultivovaným zmyslom pre ubolenosť. Aj aby sme si maximalizovali stres a potom sa sťažovali na jeho následky. 

Keď bolo sucho, behali u nás po ulici nešťastníci, ktorým nejaký zamestnávajúci trubiroh dal do rúk namiesto metly a lopaty motorové fúkače, a tie nám do tvárí a okien rozfukovali prach, cigaretové ohorky, sušené výkaly a iný svinčík. Potom kašleme, chriachame, nariekame o uhlíkovej stope aj zdraví populácie... Pozoruhodná kultúra. Neosvojili sme si pracovnú výkonnosť severských národov ani stredomorský zmysel pre zvoľnenie tempa a skromné radosti života. Namiesto toho spájame maximum stresu s minimálnymi výsledkami. Zaujímavá kombinácia, mám pokušenie povedať: priam slovanská.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite