Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Letný a letmý pohľad na mapu

.tomáš Zálešák .názory

Toto leto je plné neistôt. To, ako dopadnú naše voľby je napr. lokálny zdroj našej lokálnej neistoty. No a okrem toho tu máme aj globálne zdroje globálnej neistoty. Oboje spolu súvisí a oboje sa nás týka; niekedy viac než by sme chceli a v niečom aj trochu inak, než si zvykneme predstavovať.

Tomáš Zálešák

ukrajinská ofenzíva pokračuje, a to je určite lepšie než zastavenie alebo ústup. Ukrajinská armáda sa však musí prehrýzať ruskými obrannými líniami kilometer po kilometri a občas meter po metri. Medzitým Čína sleduje trpezlivo a metodicky svoju komplexnú globálnu stratégiu, ktorej súčasť, zdá sa, napriek najrôznejším diplomatickým iniciatívam, okrúhlym slovným formuláciám a rituálnym tancom, predstavujú naďalej a aktuálne – plány invázie na Taiwan.

K Ukrajine podotknem len jedno, najmä pre tých, ktorí by sa radi zbavili bremena solidarity s Ukrajinou v domnení, že veľa pomoci už nebude treba, pretože Ukrajina vyhráva a Rusko prehráva. Nuž, Rusko síce trpí stratami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite