Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Návrat v čase narazil na súčasnú políciu

.juraj Petrovič .názory ..týždeň

Status Ivana Šimka na Facebooku bol len špičkou ľadovca, píše Juraj Petrovič.

Juraj Petrovič

deväťdesiate roky 

Minister vnútra Ivan Šimko končí. Viac ako desať vysokopostavených funkcionárov polície pohrozilo odchodom, a tak sa premiér Ódor rozhodol požiadať prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby Ivanovi Šimkovi odobrala poverenie na výkon funkcie ministra vnútra. Podľa viacerých zdrojov bol Šimkov facebookový status len špičkou ľadovca.

Hlavným dôvodom, prečo sa policajný prezident Štefan Hamran a ďalší vysokopostavení policajti otvorene postavili proti ministrovi Šimkovi, mala byť snaha zasahovať do personálnych otázok na policajnej inšpekcii a pokus zorganizovať stretnutie policajtov s ministrom, ktorý zodpovedá za Poľnohospodársku platobnú agentúru, ktorú teraz NAKA vyšetruje kvôli podozreniam z trestnej činnosti. Svet SDKÚ, kde sa minister vnútra mohol stretávať s policajtmi a organizovať ich stretnutie s vyšetrovanými alebo ich nadriadenými, tak narazil na svet policajtov, ktorí sa rozhodli, že ich už žiadny politik riadiť nebude. A to je dobre.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite