Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radšej jedenásť miliónov na streche než planetárium v hrsti

.juraj Petrovič .názory

Mestské zastupiteľstvo v Bratislave rozhodlo, že planetárium, ktoré mal postaviť investor na bratislavskom nábreží, nebude. Namiesto toho niekedy, v nie úplne jasnej budúcnosti, mesto dostane do daru projektovú dokumentáciu zastrešenia časti Staromestskej ulice a Námestia SNP. A peniaze na časť zastrešenia výpadovky z Mosta SNP.

Juraj Petrovič

planetárium malo byť odškodnením mesta a jeho občanov za zbúrané PKO. Určite nie adekvátnym odškodnením, takým by bolo len niečo podobné PKO – veľkosťou a funkcionalitou. Ale mohlo priniesť na nábrežie funkciu, ktorú počas trvania PKO aspoň trochu plnil astronomický krúžok. Mohlo inšpirovať a podnecovať mladých ľudí ku kariére vo vede a výskume. Mohlo byť unikátnym priestorom pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta. A mohlo ním byť pomerne skoro, už o päť rokov. Mohlo, ale nebude.

Namiesto toho väčšina mestských poslancov rozhodla, že chcú jedenásť miliónov pre mesto. Kedy? Presne sa nevie, termín je naviazaný na rôzne konania, ktoré môžu trvať dlhé roky. Investor urobí namiesto planetária park a možno nejakú ďalšiu kaviareň. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite