Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaro letného poznávania

.bibiána Kristína Danitová .názory

K letu neodmysliteľne patria kultúrne podujatia. Festivaly, majálesy, trhy, guláše a grilovačky. Nie sú však len o kvalitne strávenom čase s priateľmi pri umení, dobrom jedle a pití. Sú i priestorom pre vlastné obohacovanie. Nie materiálne, ale duševné.

Bibiána Kristína Danitová

letným kultúrnym akciám nechýba rozmanitosť. A práve tá je na nich najúžasnejšia. Môžeme si rozširovať obzory, vnímať nové umelecké smery, nachádzať v diskusiách zaujímavé myšlienky. Konfrontovať samých seba s predsudkami, hoci len k niečomu takému banálnemu, ako je jeden z mnohých okrajových hudobných štýlov. Pretože i to, čo nás kedysi neoslovilo, nás dnes môže zaujať. 

Aj v každodennom živote sme neustále vystavení novým podnetom a názorom. Na niektoré veci sme si kedysi utvorili názor, no odvtedy sa okolnosti zmenili, ale náš pohľad novým prehodnocovaním neprešiel. Kedysi sa ľudia desili umelej inteligencie, pretože ich mala pripraviť o prácu. Odvtedy prešlo veľa rokov, no katastrofický scenár sa nenaplnil. Iba strach pretrval. Je potrebné prehodnocovať názory spolu s prichádzajúcim vývojom v danej oblasti. Dnes už vieme, že niektoré pracovné pozície kvôli AI zaniknú, ale vytvoria sa nové. Pre ďalšie profesie tento vývoj priniesol nástroj, ktorí zamestnancom uľahčí prácu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite