Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.iný pohľad Juraja Petroviča: Pellegriniho „poručíme větru, dešti!“

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Strana Hlas vyhlásila, že chce zvýšiť účasť štátu v energetických podnikoch na Slovensku, pretože tak údajne zabezpečí lacnejšiu energiu pre občanov a podniky. Plus, zo ziskov štátom vlastnených energetických podnikov chce sanovať zdravotníctvo a školstvo. Žiada sa na to povedať: Lenin večne živý.

Juraj Petrovič

komunistický sen o tom, že štát vie najlepšie hospodáriť, sme zažívali počas štyridsiatich rokov komunistickej diktatúry. Výsledkom tohto „hospodárenia“ bol nedostatok prakticky všetkého, plytvanie vzácnymi zdrojmi na nezmyselné a zbytočné veci a veľmi nízka produktivita práce. Teraz sa pohrobkovia tohto režimu pustili do predvolebnej kampane sľubovaním lacnej energie za akúkoľvek cenu. 

Na Slovensku máme najlacnejšiu elektrickú energiu pre domácnosti a strop cien pre ostatné subjekty na úrovni, ktorá je vysoko nad súčasnými cenami elektriny na trhoch. Na tých trhoch, ktoré Hlas obviňuje z drahoty. Znovu sa tu tiež tlačí naratív, že na Slovensku lacno vyrábame a draho nakupujeme. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite