Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré, zlé a škaredé Slovensko

.eugen Korda .názory

Neviem prečo mi pri čítaní výsledkov prieskumu renomovanej agentúry Focus pre TV Markíza o tom, koho ľudia spontánne menovali ako vhodného kandidáta na hlavu štátu, napadol názov westernu Dobrý, zlý a škaredý.

Eugen Korda

ak by som mal k súčasnej pani prezidentke, ktorá v prieskume presvedčila 18, 3 percenta opýtaných, priradiť niektoré slovo z názvu tohto vynikajúceho filmu, tak by to bolo celkom nepochybne to prvé slovo. Je dobrou prezidentkou, dobrou mamou a dobrým človekom. Takú ju poznám. Iste, nie je bez chýb, ale kto ich nemá?

Menej potešiteľný je už zástup ľudí, ktorí sa s pomerne veľkým odstupom umiestnili za ňou. 

Šesťpercentný Peter Pellegrini nie je ani dobrý, ani celkom zlý a už vôbec nie škaredý. Teda ako pre koho. Má však jednu veľkú schopnosť dokázať vo svojich vyjadreniach lavírovať lepšie, ako je schopná Petra Vlhová kľučkovať medzi slalomovými bránkami. Mnohým ľuďom sa to páči a jeho úspešné ťaženie za premiérskym kreslom si dokonca všimol aj nemecký kancelár a na spoločnom stretnutí mu dokonca udelil akúsi formu odpustkov a premiérske pomazanie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite