Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozpočet vďaka pádu vlády? To jsou ty paradoxy...

.juraj Petrovič .názory

Demisia-nedemisia Igora Matoviča definitívne spečatila pád jeho vlády. Otvorila súčasne cestu k riešeniam, ktoré boli ešte pred týždňom nepredstaviteľné.

Juraj Petrovič

richard Sulík ukázal dve veci. Tou prvou je, že jeho návrh na vyslovenie nedôvery vláde nebol len nejakým náhlym nápadom. Nie je totiž jedno, či o prípadnej podpore rozpočtu jednáte s premiérom alebo dočasne povereným premiérom v demisii. 

Tou druhou vecou je práve ochota rokovať a dohodnúť sa. Po všetkom, čo proti nemu neustále strieľa Igor Matovič, je len niekto ako Sulík schopný nechať to po sebe stiecť ako po teflóne, sadnúť za stôl a riešiť skutočne dôležité veci. Nebyť jeho slabín v iných oblastiach, dalo by sa povedať, že takto nejako má vyzerať výkon politickej funkcie. 

„Je tiež zrejmé, že Hegerovi ešte stále akosi záleží, aby nebol označovaný za toho, kto visí na šnúrke od fašistických a tarabovských gatí.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite