Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Mariana Jaslovského: Paradoxné správanie ministerky kultúry

.marian Jaslovský .názory ..týždeň

Ministerka Milanová odvolala riaditeľa SND Mateja Drličku, ktorý sa posmešne vyjadril na adresu niektorých „národných umelcov“ a politikov. Pokojne mohla prijať niektorú z ďalších alternatív, prípadne nesúhlasiť s jeho odvolaním, keďže ako manažér je aj podľa nej okej. Je však paradoxné, že člen klubu OĽaNO ide potrestať niekoho za jeho výroky.

Marian Jaslovský

jazz žije

Bratislavské jazzové dni sa konali už 47-krát. A prvýkrát na novom mieste – v priestoroch A4 štúdia na Trnavskej ceste – tým, že sa tu točia veľké televízne produkcie, je tento hangár upraviteľný tak, že dobre „hrá“ aj vyzerá. Zvukovo bol festival veľmi kvalitný, ale to už je tradícia. Rovnako sa osvedčila dramaturgia 3 x 3, teda každý večer tri koncerty. B-pódium s mladými talentmi nebolo, tento koncert sa presunul na samostatný klubový minifest a poslucháč teda nebol zničený ako baník po šichte. Okrem absolútne osvedčených mien (Richard Bona,  Marcus Miller) poskytol tento ročník naozaj kvalitné objavy. 

Napríklad mladých ľudí z južného Londýna, čo je liaheň novej hudby jazzovej oblasti. Pochádza odtiaľ Yussuf Dayes, ktorý zahral strhujúci set so svojou kapelou, ale aj soulová Poppy Ajudha (25), ktorej za chrbtom hralo trio približne jej rovesníčok. Paráda. Toto nebola hudba (len) pre starých. Jazz žije. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite