Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spoločenstvo pokrytcov

.juraj Petrovič .názory

Slovenský parlament dnes bol svedkom ďalšieho prerazenia dna. Hlasovanie o zákone, ktorý by skutočne len homeopaticky zlepšil práva LGBTI+ ľudí na Slovensku dopadlo tak, ako sa dalo čakať.

Juraj Petrovič

zákon neprešiel a poslanec Mizík ešte považoval za veľmi vtipné tváriť sa, že zaň chcel hlasovať. To všetko za pobaveného riadenia schôdze konzervatívcom z nakonzervatívnejších, multioteckom s ukradnutou diplomovkou Borisom Kollárom. Kde tento zlodej a vekslák berie drzosť vyslovovať akékoľvek morálne súdy nad kýmkoľvek je mi už dlho záhadou. Mnohí z tých, čo len 24 hodín predtým hlasovali za k ničomu nezaväzujúce vyhlásenie parlamentu k vražde Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča, sa ukázali ako bohapustí pokrytci. Keď mali svoje rozhorčenie pretaviť do reálnych krokov, ktoré by pomohli LGBTI+ ľuďom, stiahli chvost.

LGBTI+ ľudia dlhodobo potrebujú zmenu postoja väčšinovej spoločnosti. Bohužiaľ, postupné zvyšovanie akceptácie inakosti sa podľa sociológa Michala Vašečku zastavilo a začalo zas zhoršovať od referenda za rodinu v roku 2015. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite