Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič je patologický klamár

.eugen Korda .názory

Stačí ísť na internet, zadať slovo „klamár“ a objavia sa desiatky definícií toho, kto je patologický klamár a ako sa táto choroba prejavuje.

Eugen Korda

„klamárovi s touto diagnózou každý verí (pozn. autora článku - dočasu). Pôsobí zaujímavo, vie presne, čo chce klamaním dosiahnuť. Takto sa pokúša manipulovať druhých a zároveň seba presviedčať o pravdivosti svojich klamstiev. Jeho klamstvá sú chronické, chorobné, patologické. Ani jedno z jeho klamstiev nie je len tak. Každé klamstvo má svoj význam a presne určený zámer, ktorý samozrejme slúži klamárovi. Keď by sa chýlilo k odhaleniu nepravdy, klamár presne vie, čo má povedať, urobiť, akú lož má vymyslieť, len aby nebolo jeho klamstvo odhalené. Ak treba, poníži, zosmiešni, či urobí klamárom toho druhého, len aby sa nemusel on priznať “. 

Táto stručná charakteristika je ako ušitá na bývalého premiéra, dnes ministra financií, pod ktorým sa už druhý raz trasie vládne kreslo. 

Minister financií SR Igor Matovič počas tlačovej besedy na tému Ľudí v štichu nenecháme. Bratislava, 25. jún 2022SITA/Branislav BibelMinister financií SR Igor Matovič počas tlačovej besedy na tému Ľudí v štichu nenecháme. Bratislava, 25. jún 2022

V čase, keď OĽaNO po prvý raz bojovalo o svoje miesto na politickej scéne, bol autor tohto článku na Matovičovej kandidačnej listine. Po niekoľkých týždňoch desiatky osobností odišli a nechali sa z kandidátky vyškrtnúť. Už vtedy im bolo jasné, že s Igorom Matovičom nie je niečo v poriadku – jednoducho povedané videli, že lož používa ako „pracovnú metódu“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite