Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS: Teraz alebo nikdy

.šimon Jeseňák .názory .názory

Igor Matovič opakovane šíri klamstvá o svojom vlastnom koaličnom partnerovi. Podľa ministra financií Richard Sulík a SaS povalia každú vládu a chystajú sa to spraviť tretíkrát. Opak je pravda, SaS má záujem v tejto koalícii zotrvať do riadnych volieb.

Šimon Jeseňák

SaS nepovalila ani jednu vládu, ktorej bola členom. Ani vládu Ivety Radičovej, keďže ani Richard Sulík, ani SaS nespojili hlasovanie o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde. No aj tak je pád vlády Ivety Radičovej stigma, ktorú si SaS bude so sebou niesť po zvyšok svojej politickej existencie. Len na pripomenutie, Igor Matovič hlasoval identicky ako členovia poslaneckého klubu SaS. Ak teda Igor Matovič (klamlivo) tvrdí, že SaS povalila vládu, tak ju Igor Matovič povalil presne tak isto ako oni.

nepovalenie II.

SaS a väčšia časť strany Za ľudí minulú jar požadovali, aby odstúpil zo svojho postu vtedajší minister Marek Krajčí, ktorý bol pre zdravotníctvo obdobnou pohromou ako pandémia covid-19. Na osvieženie pamäti, vládne strany sa dohodli, že Krajčí zo svojej funkcie odstúpi. Ale dohody sú dobré len vtedy, keď ich dodržiavajú všetky strany. Igor Matovič na tlačovej konferencii oznámil, že Marek Krajčí odstúpi, no vtedajší premiér chce, aby tak urobil až po tom, čo začneme očkovať vakcínou Sputnik V. Dohoda padla a táto tlačovka prispela k tomu, že bol Igor Matovič, aspoň de iure detronizovaný z premiérskeho postu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite