Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Pellegrini – lokaj hľadajúci pána

.juraj Petrovič .názory

Eugen Korda analyzoval ostatný výskum dôveryhodnosti politikov z pohľadu prezidentky Zuzany Čaputovej. Dôležitý je ale aj pohľad na súčasného lídra v dôveryhodnosti, Petra Pellegriniho.

Juraj Petrovič

kto je  Peter Pellegrini?

V politike sa objavil v roku 2002 ako asistent vtedajšieho poslanca Smeru Ľubomíra Vážneho. V ďalšom volebnom období sa už Pellegrini dostal do parlamentu ako poslanec a rovnako sa stal poslancom aj v roku 2010. V roku 2012 vyhral Smer voľby a Pellegrini sa stal štátnym tajomníkom ministra financií Jána Počiatka. V roku 2014 bol niečo vyše štyroch mesiacov ministrom školstva. Keď Pavol Paška po afére CT-čka v Piešťanskej nemocnici odstúpil z funkcie predsedu parlamentu, nahradil ho práve Pellegrini. 

 Vo vláde Smeru, SNS a Most-Híd od roku 2016 bol Pellegrini ministrom pre investície a informatizáciu. Oblasti, ktorých výsledkom sú tak skvelé projekty ako Slovensko.sk, informačný systém finančnej správy, v ktorom sa museli ručne prepisovať údaje z jedného softvéru do druhého a mnohé ďalšie paškvily štátneho IT, o ktorom sa všeobecne hovorilo najmä v súvislosti s rozkrádaním a neschopnosťou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite