Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda pre silné žalúdky

.šimon Jeseňák .názory .názory

V roku 2020 vznikol vládny štvorlístok a už onedlho prišla kritika novinárov, analytikov a verejnosti. Kritiku si časť vládnej koalície interpretovala ako snahu temných síl o návrat mafie, uneseného štátu alebo rovno Roberta Fica.

Šimon Jeseňák

takže na úvod a preventívne. Žiadna vláda, ktorej členom by bola strana Smer, by nebola pre Slovensko lepšia ako súčasná vládna garnitúra. To však neznamená, že existuje jediný racionálny dôvod, prečo si súčasná vláda plne nezaslúži, aby na nej nebola nechaná suchá nitka. 

Ešte minulý rok sme uverejnili rozhovor so sociológom Michalom Vašečkom, ktorý povedal aj to, že Slovensko uviazlo v nepríjemnom bahne a zistili sme, že žijeme v krajine zničených nádejí. Podľa Vašečku „ľudia stavili na zlého koňa a dnes je situácia ešte tristnejšia, pretože ak niekto zničil vieru v slušné Slovensko, tak je to Igor Matovič“. Ten však nie je jediným členom vlády a koalície. Každá strana aj poslanec nesú časť zodpovednosti za to, že atmosféra v spoločnosti je natoľko žalostná, až si dnes verejnosť kladie mylnú otázku, či by vláda napríklad s Ficom či Pellegrinim nebola lepšou alternatívou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite