Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Fanúšikovia Putina

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Maďari majú najväčšiu starosť o útlak ruskojazyčnej menšiny na Ukrajine, my po nich. Slováci sú najviac presvedčení, že vojnu vyprovokoval Západ, pred Maďarskom. S Maďarmi sme si, skrátka, blízki. Naše národné komplexy si vziať nedáme.

Tomáš Zálešák

ukrajinci bojujú, Západ špekuluje

Vojna na Ukrajine sa neskončila, no demokratické elity si už v predstihu lámu hlavu, ako zabezpečiť Rusku ďalšiu drahú a neosvedčenú psychoterapiu. Všetci sme vťahovaní do sporov o tom, či sa máme vrátiť pred rok 2014 alebo pred február 2022, či máme Rusko „oslabiť“ alebo si ho zaviazať nejakým odškodným. A kým sa oddávame učeným aj neučeným dišputám o hypotetických situáciách, skutočná vojna na skutočnom bojisku pokračuje. Iste, máme legitímne dôvody uvažovať o garanciách budúceho mieru. Zvolený spôsob však budí rozpaky. Kým Ukrajinci na fronte dávajú ruskej veľmoci prevýchovnú lekciu, západní partneri ju už zase výchovne kazia: naznačujú jej (tak to aspoň možno čítať), že vždy, keď začne robiť zle, môže čakať nejakú odmenu. Na niečí účet, pravdaže.

veľký brat zasahuje

Lukašenkov režim zakázal Orwellov román 1984. Tak znie správa bieloruskej opozície a akosi chýbajú dôvody, prečo jej neveriť. Vlastne to nie je žiadne prekvapenie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite