Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Štefana Chrappu: Nesvätí svätci

.štefan Chrappa .názory ..týždeň Štefana Chrappu

Pred pár rokmi vyšla aj na Slovensku kniha Nesvätí svätci. Je to kniha, ktorá svojou silou a autenticitou zasiahla v Rusku i vo svete tisícky čitateľov.

Štefan Chrappa

putinov spovedník

Kniha Nesvätí svätci rozpráva príbehy mníšskych osobností ruskej pravoslávnej cirkvi. Mníchov, ktorí aj počas komunizmu vzdorovali marx-sovietskemu útlaku. Tvrdí boží chlapi, ktorí hnali z Ruska nacistov a neskôr zo svojich kláštorov aj komunistov. Autorom tejto knihy je niekdajší filmár Tichon Ševkunov, ktorého návšteva Pskovskopečerského kláštora tak oslovila, že sa stal mníchom. Dnes je biskupom a je verejným tajomstvom, že aj spovedníkom a radcom ruského prezidenta Putina. 

„Vlajky viali, voda sa liala. Nakoniec, išlo o veľa, ale nie v liatí vody ani v mávaní vlajkami, ale v hlasovaní.“

A tak ťa aj touto cestou, preosvietený vladyka Tichon, prosím, raď múdro svojmu prezidentovi. Maj prosím na pamäti, že druhá prosba v liturgii je: „Za mier na celom svete, za blaho svätých Božích cirkví a za zjednotenie všetkých modlime sa k Pánovi.“ 

parlamentná „Na stráž!“

V parlamente bolo horúco. Ako nazberané vredy praskali nervy a emócie. Vlajky viali, voda sa liala. Nakoniec, išlo o veľa, ale nie v liatí vody ani v mávaní vlajkami, ale v hlasovaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite