Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Šimona Jeseňáka: Prestaňme brechať na mesiac

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Jednou z tém aktuálneho čísla je séria článkov inšpirovaných povzdychmi mnohých ľudí, že nemajú koho voliť. Voliči totiž očakávajú, že nájdu ideálnu a bezchybnú stranu či kandidáta, takto to však nefunguje a nikdy fungovať nebude.

Šimon Jeseňák

mýtus cudzích vojsk

Pre tých s kolektívnou stratou pamäti: Slovensko je členom NATO, čo je v princípe jediný dôvod, prečo sa Vladimír Putin ešte nehotuje pochutnať si minimálne na Medzilaborciach. Podpis dohody medzi Slovenskom a USA je pre nás životne dôležitý. Ideálne by bolo, ak by sme mali na našom území i protiraketový štít a aspoň pár bataliónov. USA má podobné dohody s väčšinou spojencov v NATO vrátane Maďarska a Poľska. Nie, dohoda o spolupráci v oblasti obrany nevytvára trvalé základne na Slovensku. Ozbrojené sily USA budú môcť byť na Slovensku len s povolením Slovenska. Ak parlament obrannú spoluprácu nepodpíše, existencia tejto vlády bude zbytočná. Našťastie, ministri Korčok a Naď si nutnosť tejto dohody uvedomujú a jednou z posledných devíz tejto vlády je jasné zahraničnopolitické ukotvenie Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite