Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trápne urážanie

.juraj Petrovič .názory

Nie som pobúrený. A je mi úplne jedno, či išlo o ženu, muža, dieťa, cirkev či miestnu bunku spolku ateistov. Takéto „světodejinné události v půllitru“, ako to volal Jan Masaryk, sú v normálnych dobách skutočne bezvýznamné. Nie tak úplne v dobe, keď je verejná debata tak vyostrená a keď sa tu niektoré sily vyhrážajú výbuchmi násilia.

Juraj Petrovič

v takejto situácii kopať do niekoho len preto, že sa nám nepáči a ešte spôsobom, ktorý je čistým hulvátstvom, mi pripadá minimálne nerozumné. Až hlúpe.

Som zvedavý, akú kredibilitu budú mať dotknutí páni, keď sa nabudúce budú zavzdušňovať nad tým, že niekto útočí na im blízke alebo aj úplne neznáme ženy. Alebo budú kritizovať spôsob komunikácie ľudí ako Matovič, Fico, Blaha či fašisti. 

Grobianstvo ostane grobianstvom, nech sa týka kohokoľvek a nech sa ho dopúšťa ktokoľvek. Obhajovať ho Werichom, ako to tu niektorí robia, mi pripadá obzvlášť zábavné, najmä keď si spomeniem, ako on sám hovoril o tom, že vulgarizmus môže byť korením, ale nie hlavnou ingredienciou akéhokoľvek verejného prejavu. Slušnosť nie je slabosť ani totalita. Je to štandard, ktorý nás má odlišovať od tých, ktorí túto spoločnosť ťahajú do priepasti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite