Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Boh bitkárov a narkomanov

.štefan Chrappa .názory .cirkev pod lupou

Domy dobrých ľudí obklopujú démoni, aby ich zviedli, preto do nich triafa skaly. Naopak tam, kde sa deje neprávosť, zostupujú anjeli a modlia sa za tých, ktorí sú v zajatí svojich slabostí.

Štefan Chrappa

ako trefne poznamenal jeden kazateľ: „Keď sa prestanem modliť, prestanú sa diať náhody.“ Niekto náhody označuje za zázraky, ale slovo zázrak provokuje, preto by som ho nenadužíval. Stala sa takáto náhoda. Išli sme s kapelou na koncert. Pri Trenčíne sme sa zastavili na čerpacej stanici doplniť naftu a proviant. 

Prihovoril sa nám vlasatý sympaťák v metalovom tričku. Že nás pozná, že na našu pesničku z entuziazmu urobil klip. Je to metalová koleda Horiaca obloha. V refréne je biblická parafráza: „Ľud bývajúci v temnotách uvidel veľké svetlo, zažiarilo tým, čo sedeli v krajine smrti!“ Chalan bol kresťan, ktorý miluje tvrdú muziku. A tak mu frajersky hovorím, že veď existuje aj metalová Biblia, či o nej už počul. A on, že jasné, že počul a má ju v aute. Myslel som, že žartuje, ironizuje, uťahuje si z nás. „A ty ju máš?“ opýtal sa. „Nemám... priznal som. Roky o nej počúvam, no do rúk sa mi nedostala.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite