Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Vyzlečení donaha

.eugen Korda .názory ..týždeň

Minister vnútra, expredseda vlády, prominentní obhajcovia či kedysi mimoriadne vplyvný oligarcha v nestrážených chvíľkach v loveckom domčeku ukazujú úplne inú tvár, ako nám servírovali pred televíznymi kamerami celé roky. Generálny prokurátor tam nebol, no zo slov skupinky z poľovníckej chaty by do tejto spoločnosti dobre zapadol.

Eugen Korda

figové listy nestačia

Zákonné či nezákonné? Oni tvrdia, že nezákonné, a tí druhí zase, že nie. Dajú sa tie stretnutia pod zaprášenými jeleními trofejami použiť pri vyšetrovaní kriminálnych činov, ktorých sa časť tejto vydarenej poľovníckej partičky mohla dopúšťať? Nepoznám jasné a presné odpovede. Tie posedenia pri stole s Coca Colou, symbolizujúcou jedno obdobie vládnutia Roberta Fica, však odhaľujú niečo iné, niečo podstatnejšie, skutočné charaktery jednotlivých účastníkov tejto loveckej družiny. Minister vnútra, expredseda vlády, prominentní obhajcovia či kedysi mimoriadne vplyvný oligarcha v nestrážených chvíľkach ukazujú úplne inú tvár, ako nám servírovali pred televíznymi kamerami celé roky. Učičíkaní istotou, že ich nikto nepočúva, v prítmí loveckého domčeka spriadajú sprisahania, organizujú krivé výpovede, stávajú sa iniciátormi krágľovania poctivých policajtov, ktorých bez začervenania posielajú do basy. Aj preto sa im tie videá nepáčia, aj preto sa oháňajú svojimi právami. My nič, my muzikanti! Z ničoho nič sa pred verejnosťou ocitli vyzlečení donaha. 

„To, čo čítame, je snaha vyhnúť sa za každú cenu zodpovednosti za vlastné činy a opäť nastoliť vládu ,našich ľudí‘.“

A ani tie najväčšie figové listy na svete nie sú schopné  zakryť ich úbohosť, falošnosť, pohŕdanie právom a hlavne spoluobčanmi. Áno, je dôležité, aby sa to, čo každý deň vidíme a čítame na stránkach novín, ocitlo aj vo vyšetrovacích spisoch a dostalo aj pred súd. To, čo hovoria, to nie sú len nejaké krčmové rečičky zlodejov bicyklov, ktorí spriadajú plány, ako po sebe pozametať stopy. To, čo čítame, je snaha vyhnúť sa za každú cenu zodpovednosti za vlastné činy a opäť nastoliť vládu „našich ľudí“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite