Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Juraja Petroviča: Návšteva pápeža a vojna v polícii

.juraj Petrovič .názory .týždeň

Pri pohľade na to, ako medzi sebou bojujú NAKA a inšpekcia, musí byť človek, ktorý situáciu pozorne nesleduje, dokonale zmätený. A presne o to v celej tejto vojne policajtov ide.

Juraj Petrovič

dokážeme ešte vôbec počúvať? 

Návšteva pápeža Františka je v prvom rade obrovským diplomatickým úspechom prezidentky Zuzany Čaputovej. Jej osobnosť, vystupovanie a spôsob komunikácie sa zaslúžili o to, že len niekoľko mesiacov po vyslovenom pozvaní na Slovensko štvrtýkrát prišiel pápež. Prezidentka, ktorú miestni náboženskí fanatici často označovali za antikrista, dokázala niečo, čo sa nepodarilo mnohým hlasným katolíkom a demonštratívnym veriacim. Návšteva bola aj pre mňa, ako agnostika, významnou udalosťou. Františkovo posolstvo zmierenia a snaha presvedčiť nás, že nie to, čo nás rozdeľuje, ale to, čo nás spája je dôležité, neboli adresované len katolíkom. V čase, keď je spoločnosť tak rozdelená, sa jeho úsmev, pokora, umiernenosť a otvorenosť voči všetkým zdali naozaj ako z iného sveta. Smutným obrazom spoločnosti, ktorej svoje posolstvo ponúkol, boli však reakcie mnohých ľudí na Slovensku. Ukazuje sa, že ohlušení dezinformáciami a presvedčením o vlastnej neomylnosti stratili mnohí už úplne schopnosť počúvať a pochopiť vypočuté.

vojna policajtov a generálny prokurátor

Pri pohľade na to, ako medzi sebou bojujú NAKA a inšpekcia, musí byť človek, ktorý situáciu pozorne nesleduje, dokonale zmätený. A presne o to v celej tejto vojne policajtov ide. Cieľom síce môže byť aj blokovanie vyšetrovania káuz, ktoré by viedli až ku špičkám Smeru 1 alebo Smeru 2, ale to najdôležitejšie sa už tým, ktorí túto vojnu rozpútali a ďalej ju eskalujú, podarilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite