Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovičova potreba pozornosti a naivita Trumpa

.juraj Petrovič .názory ..týždeň

Očkovacia lotéria splnila svoj hlavný účel – Matovič sa opäť dostal do centra pozornosti. Po prevzatí moci Talibanom sa Afgánci snažia dostať z krajiny, no v Európe prevládajú xenofóbne nálady a Fico mení svoje názory na zvyšovane cien.

Juraj Petrovič

očkovacia fraška

Prvé kolo očkovacej lotérie nemohlo dopadnúť lepšie. Málokedy sa podarí v priamom prenose, pri prvom kole nejakej súťaže alebo lotérie, demonštrovať všetky chyby a nedokonalosti štatútu lotérie. Súčasne sa podarilo ukázať aj mieru hrubej neprofesionality moderátorov, ktorí si lotériu, kde ide o obrovské sumy, aspoň pre bežného občana, pomýlili so zábavným programom. Samotný štatút lotérie je ukážkou vnútorného sveta jeho autora, Igora Matoviča. Cieľom celej tejto frašky totiž presne v zmysle jeho osobných priorít nie je odmeniť ľudí, ktorí sa zaočkovali. Je len minimálna šanca, že takýto formát lotérie presvedčí nejakú relevantnú skupinu nezaočkovaných, aby sa nechali zaočkovať.Jediné, čomu táto forma slúži, je vyvolávanie drámy, kontroverzie a súčasne vytváranie situácií, kde sa bude môcť Igor Matovič opäť stať stredobodom pozornosti. To, že ním vymyslený formát lotérie môže viesť až k tragickým následkom u ľudí, ktorí z nejakého dôvodu nezískajú výhru, Igora Matoviča očividne netrápi. O vylúčení celých skupín obyvateľov z reálnej možnosti vyhrať ani nehovoriac.

utečenecká karta

Prevzatie moci Talibanom v Afganistane je na postupe rýchlejšie, ako čakali mnohí svetoví politici. Smutné je okrem iného to, že niekto, konkrétne Donald Trump, dokázal uveriť tomu, že teroristické hnutie, ktorým Taliban nepochybne je, bude dodržiavať akékoľvek dohody so svojím úhlavným nepriateľom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite