Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očkovacia lotéria začala nešťastne – odložením jej štartu

.eugen Korda .názory

Načo sľubovať niečo, čo sľubovať netreba, napríklad presný čas spustenia očkovacej lotérie a keď sa to nepodarí, tak sa smiešne vyhovárať?

Eugen Korda

na Slovensku je už pravidlom, že skoro nič nezačne presne vtedy, keď je to ohlásené. Tak ako kedysi predseda vlády Igor Matovič chodil na tlačové konferencie niekedy aj viac ako s hodinovým meškaním, tak aj dnes časomiera odrátavajúca začiatok ním propagovanej očkovacej lotérie sa síce zastavila vtedy, ako sa mala, teda presne o 12.00 hodine, ale zaregistrovať sa do nej nebolo možné. 

„Čo ak sa stane to, čo sa u nás stáva často a celá lotéria sa vďaka amatérsky zabezpečenému softvéru zmení na sériu pokusov nezákonne sa dostať k peniazom?“

Vraj na tom až tak nezáleží, hájilo sa ministerstvo financíí s tým, že pôvodne ohlásilo štart lotérie nie na hodinu, ale na dátum 1. augusta. Lenže je to chabá a smiešna výhovorka. Prvý august tu už máme totiž od polnoci. Registrovať sa údajne bude dať teda od 20.00 hodiny a treba len dúfať, že to nie je planý sľub.

Zatiaľ čo netrpezlivo čakám, kedy sa budem môcť pokúsiť speňažiť svoju „očkovaciu zodpovednosť“, hlavou mi víria pesimistické myšlienky. Čo ak sa stane to, čo sa u nás stáva často a celá lotéria sa vďaka amatérsky zabezpečenému softvéru zmení na sériu pokusov nezákonne sa dostať k peniazom?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite