Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Dosť bolo tolerancie

.juraj Petrovič .názory

Je leto, prípadov covidu-19 je málo a tak mohli mnohí ľudia získať pocit, že je to za nami. Že už sa nie je čoho báť. A medzitým sa zákop medzi očkovanými a antivaxermi mení na priepasť.

Juraj Petrovič

dlho som bol v tábore tých, ktorí hovorili, že je potrebné mať pochopenie pre obavy ľudí, ktorí sa nechcú očkovať. Obrazne povedané, mal som snahu zákop zasypávať, stavať ak nie mosty, tak aspoň lávky, cez ktoré by aspoň niektorí mohli prejsť. Po tom, čo mi ktosi na sociálnych sieťach opakovane tvrdil, že musím rešpektovať jeho slobodný názor a vôľu nenechať sa zaočkovať, sa ale niečo vo mne zlomilo. Povedal som si, že stačilo.

Pretože nemusím. 

Milí antivaxeri! Nemusím rešpektovať Váš „názor“ len preto, že si ho vytvorila osoba, ktorá nie je pozbavená svojprávnosti. Nemusím rešpektovať „názor“, ktorý vznikol čítaním a počúvaním hoaxov, nezmyslov, bájí, povestí a rozprávok. Nemusím a nebudem rešpektovať rozhodnutie, ktoré je urobené na základe čohokoľvek, len nie solídnych vedeckých faktov. A nemám prečo mať rešpekt a úctu k ľuďom, ktorí sú tak zameraní sami na seba, že úplne ignorujú svoje povinnosti voči svojmu okoliu, či celej spoločnosti.

My, ktorí sme sa dali zaočkovať, sme sa tak rozhodli preto, lebo máme dôveru vo vedecky overené fakty. Dôverujeme renomovaným vedcom, autoritám, ktoré sa problematike epidémií, vírusov a vakcín venujú dlhé roky. Dôverujeme odborným štúdiám, ktoré vznikli presne definovaným a kontrolovateľným spôsobom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite