Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Sulík už Matoviča neľúbi

.eugen Korda .názory ..týždeň

Ten, kto znášal viac nefér útokov na svoju osobu, bol a stále je celkom nepochybne Richard Sulík, ktorý predstavuje pre Igora Matoviča to, čím je pre býka červené súkno.

Eugen Korda

 tornádo odhalilo dobré vlastnosti ľudí

Často počúvame a čítame o tom, že sme k sebe čoraz nevšímavejší, že sa uzatvárame do súkromných ulít a že nám nezáleží na osudoch iných ľudí. Sčasti to asi bude pravda, ale nemusí to platiť úplne a vždy. Ničivé búrky a tornádo, po ktorých vyčíňaní zostalo na južnej Morave niekoľko mŕtvych,  desiatky budov vhodných akurát tak na zbúranie a ďalšie stovky domov s poničenými strechami odhalili našu lepšiu tvár. Vietor ešte ani nestačil poriadne utíchnuť a na účtoch rôznych organizácií a nadácií každou minútou pribúdali státisíce českých korún, ktoré posielali svojim spoluobčanom ľudia, ktorí sa im takto rozhodli pomôcť.  Za pár dní sa tak vyzbierala skoro miliarda českých korún. Niečo podobné sa v Českej republike ešte nikdy nestalo. Lenže to nebolo všetko. Do postihnutých obcí začali prichádzať stovky dobrovoľníkov, ktorí začali okamžite pomáhať pri likvidácií sutín domov. Na juh Moravy prúdila aj obrovská materiálna pomoc z rúk občanov.  Tornádo tak, paradoxne, ukázalo, že to s ľudstvom nie je až také zlé a že si dokážeme pomáhať a súcitiť s tými, ktorých postihla nejaká veľká prírodná katastrofa. Škoda len, že sa táto naša dobrá vlastnosť viac neprejavuje aj v bežnom živote. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite