Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Juraja Petroviča: Pomstychtivé blúznenie Igora Matoviča

.juraj Petrovič .názory .týždeň

Obnovovanie dôvery v štát, v inštitúcie, ale aj v elementárnu spravodlivosť bez ohľadu na profil, majetok a kontakty osôb, ktorých sa súdne spory týkajú, sú najdôležitejšou úlohou súčasnej vlády.

Juraj Petrovič

o krok bližšie k spravodlivosti

Rozsudok Najvyššieho súdu, ktorým zrušil oslobodzujúci rozsudok Špecializovaného trestného súdu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, si ešte len budeme môcť prečítať. Ale aj to, čo sme počuli pri jeho prednese, je krok správnym smerom. Obnovovanie dôvery v štát, v inštitúcie, ale aj v elementárnu spravodlivosť bez ohľadu na profil, majetok a kontakty osôb, ktorých sa súdne spory týkajú, sú najdôležitejšou úlohou súčasnej vlády. Marián Kočner a Alena Zsuszová ešte nie sú na konci svojej cesty súdnym systémom. Ale ich nádej na oslobodenie aspoň v tejto kauze sa po utorňajšom verdikte zmenšila. Keďže nesedíme v hlavách sudcov, ktorí Kočnera a Zsuzsovú oslobodili, nedozvieme sa, do akej miery bol ich prvý rozsudok vedený snahou nepôsobiť, že sa podieľajú na lynčovaní. Najvyšší súd však správne povedal, že výsledok je v právnom štáte neakceptovateľný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite