Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pár slov k Šeligovi a Žitňanskej

.eugen Korda .názory

„Za chyby sa platí“, povedali dnes na tlačovej konferencii Juraj Šeliga a jeho kolegyňa Jana Žitňanská. Dobre ste urobili, dodávam.

Eugen Korda

tvár námestí a demonštrácií Za slušné Slovensko tak urobila len to, čo urobiť mala – čo sa urobiť patrilo. Juraj Šeliga sa vzdal funkcie podpredsedu parlamentu a poslankyňa Žitňanská predsedníčky jedného z výborov. Ak by mali hrošiu kožu, tak im stačilo pár dní vydržať pokiaľ by neustal mediálny tlak a hlavne tlak opozičných ficovcov a pellegriniovcov a mohli si svoje funkcie udržať.

Cena? Juraj Šeliga by stratil dôveryhodnosť a odkaz námestí, ktorý ho vyniesol do tejto funkcie by  jednoducho opľul. Obaja urobili len to, čo slušní politici majú urobiť automaticky, keď sa príde na ich zlyhanie. Robert Fico, ktorý bez rúška rečnil pred Národnou radou k demonštrantom a vyzýval ich aby nerešpektovali vládne nariadenia, by si teraz na Šeligovi bez škrupúľ celkom určite zgustol. A podobne by sa zachoval aj jeho klon Pellegrini. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite