Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka nepriamo povedala, že Matovič je klamár

.eugen Korda .názory

Vo štvrtok pred novinárov s krátkym, ale dôležitým vyhlásením predstúpila a prezidentka Zuzana Čaputová. Čo sme sa teda z jej približne trojminútového vystúpenia dozvedeli?

Eugen Korda

pani prezidentka po tom, ako si preštudovala zmluvu o zakúpení ruskej vakcíny Sputnik V, povedala dve zásadné veci.

Prvá, že zmluvu treba povinne zverejniť a to čo najskôr, a mal by to urobiť ten, kto zmluvu podpísal. Či to bol vtedajší predseda vlády Igor Matovič, alebo Marek Krajčí,, ako tvrdí šéf OĽaNO.

Druhým odkazom, ktoré vyplýva z vyhlásenia prezidentky je, že v liste zo 6. apríla, v ktorom nás ruská strana požiadala o vrátenie vakcín, nie je zmienka o tom, že dôvodom bolo, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv vakcínu nechal testovať v laboratóriu, ktoré nemá OMCL certifikáciu.

Slovenskú verejnosť pritom presne o tom dramaticky informoval novopečený minister financií Matovič, ktorý spustil kauzu „Sputnik“. Vraj sme tým dramaticky poškodili povesť ruského výrobcu a on preto dá vakcínu otestovať inde – v Maďarsku. Zjavne teda o dôvodoch ruskej požiadavky na vrátenie vakcín nehovoril pravdu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite