Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tipnime si, dokedy má Hegerova vláda šancu vydržať

.eugen Korda .názory

Igor Matovič na FB oznámil, že odcestoval do Ruska, aby tam rokoval o dodávkach vakcíny Sputnik. Prekvapenie? Nie. Novopečený minister financií len pokračuje v spôsobe výkonu funkcie, aký nám predvádzal už v čase, keď bol predsedom vlády.

Eugen Korda

aj teraz sa vydal vyjednávať o dovoze vakcíny, ktorú zatiaľ naše a ani európske autorizované inštitúcie neodporúčajú používať. A čo je horšie, do Moskvy vycestoval bez súhlasu vlády, bez toho, aby svoju cestu koordinoval s ministerstvom zahraničných vecí, a to v čase, keď Rusko na hranici s Ukrajinou zvyšuje počty vojakov a ťažkej techniky. Jednoducho povedané, odletel po „matovičovsky“. 

On, minister financií, vyjednáva o vakcínach, teda o komodite, o ktorej by mal logicky rokovať minister zdravotníctva. Ak to pôjde takto ďalej, tak  sa môžeme stať svedkami toho, že minister obrany bude vyjednávať o dotáciách pre farmárov a ministerka kultúry o nákupe obrnených transportérov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite