Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič. Ten, ktorý hľadá všade nepriateľa. Najnovšie ho našiel za hranicami

.tomáš Bakoš .názory

Zdá sa, že Matovičovi už nestačí len domáca koaličná kríza. Svoju kritiku najnovšie namieril rovno na členku správnej rady Európskej liekovej agentúry. Svoje zlyhanie za riadenie pandémie tak hádže na európske inštitúcie.

Tomáš Bakoš

štýl politiky súčasného slovenského premiéra by sa dal charakterizovať neustálym hľadaním nového nepriateľa. Najskôr mu poslúžil Robert Fico, ktorý mu drancovaním verejných zdrojov poskytol ideálny priestor, aby to dotiahol až na premiérsku stoličku. S nástupom na nový post sa už nemohol ďalej spoliehať len na to, že za všetko môže Fico s Pellegrinim. 

Nového nepriateľa sa mu podarilo nájsť vo svojom koaličnom partnerovi Richardovi Sulíkovi, ktorého vinil nielen za tisícky obetí pandémie, ale dokonca to zašlo až tak ďaleko, že ho nepriamo spojil s vraždou novinára Jána Kuciaka. 

Najnovšie sa však zdá, že už mu ani Sulík nestačí a svoje zlyhanie za riadenie pandémie sa rozhodol hodiť na európske inštitúcie. Svoju kritiku namieril rovno na členku správnej rady Európskej liekovej agentúry (EMA) Christy Wirthumer-Hocheovú, ktorá sa rozhodla dať stopku pre núdzové používanie ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V.

Nasadenie vakcíny Sputnik V prirovnala členka EMA k ruskej rulete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite