Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Neschopný predseda vlády

.eugen Korda .názory

Hlavnou úlohou každého predsedu vlády je zabezpečovať plnenie vládneho programu v domácej i zahraničnej politike, koordinovať hladkú a efektívnu činnosť ministerstiev a v neposlednom rade, deň čo deň potvrdzovať, že dôvera, ktorú mu vo voľbách dali voliči, bola opodstatnená.

Eugen Korda

je to úloha ťažká, ale splniteľná. Moc predsedu vlády je veľká a jeho právomoci mu umožňujú, aby dostál týmto úlohám a viedol vládny kabinet čo možno s najmenšími otrasmi celým volebným obdobím a to aj v prípade, že štát postihnú živelné katastrofy, pandémia či nebodaj medzinárodné konflikty. 

Predsedom vlády je práve a len preto, aby konal v záujme občanov tak, aby v zlých časoch utrpeli čo najmenšie straty na majetku a životoch a aby sa štát, v ktorom žijú, nakoniec nestal korisťou mocnejších hráčov a neupadol do ich područia. Ak hľadáme odpoveď na otázku, ako túto úlohu zvládol Igor Matovič, tak odpoveď je jednoduchá. Zlyhal a vôbec nie je dôležité pátrať po dôvodoch. Vládny kabinet sa po roku chaotického vládnutia, plného osobných útokov, klamstiev a podrazov, ocitol v agónii. A treba jasne povedať, že iniciátorom väčšiny konfliktov bol práve on. 

„Neschopný predseda vlády priviedol štát do situácie, že stráca kredit nielen v zahraničí, ale stráca hlavne dôveru občanov.“

Dnes je stav taký, že akékoľvek pokračovanie vlády na čele s premiérom Matovičom bude len predlžovaním tejto agónie a nakoniec privedie k moci politikov, ktorí po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stratili moc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite