Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Simon z Maďarského fóra o mafiánskom štáte: Prečo Kovaříka podporil neprávoplatne odsúdený Kotleba?

.zsolt Simon .názory .neparlamentná alternatíva

Občania stratili dôveru v štát, políciu, prokuratúru či súdy. Veci sa začali meniť až po tlaku ulice vyvolanom Kuciakovou vraždou. Zrazu sme začali vnímať, aký mafiánsky systém sme tu mali. Stali sme sa svedkami toho, ako sa na súdoch mohli kupovať rozsudky, a to všetko so súhlasom politickej strany Smer (dnes sem pokojne môžeme zaradiť aj Pellegriniho Hlas) a jeho koaličných partnerov SNS a Mosta.

dnes, keď sa poprední predstavitelia polície, prokuratúry či ministerstva ako Gašpar, Kováčik či Jankovská dostali do vyšetrovacej väzby a postupne sa odkrýva, kto všetko bol do tejto organizovanej skupiny zapojený, zostáva zistiť to, kto konkrétne zabezpečoval politické krytie.

 Vrátenie dôvery občanov v políciu, prokuratúru a súdy je kľúčové pre budúcnosť krajiny. Na dôvere nepridá, ak minister vnútra Mikulec vymenuje na čelo polície človeka, ktorého Kaliňák v minulosti poslal do Washingtonu na dobre platené miesto a v brannobezpečnostnom výbore jeho nominácia prešla iba vďaka hlasom Smeru a kotlebovcov. Dôveru neposilňuje ani fakt, že Kovařík hovorí o zmenách v boji proti extrémistom. Natíska sa otázka: Preto ho podporil neprávoplatne odsúdený Kotleba? A je iba náhoda, že aj generálny prokurátor chce zmeniť formu boja proti extrémizmu?     

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite