Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

80+1, pekný vek, pán Lasica

.eugen Korda .názory

Myslím si, že nielen ja, ale celá redakcia .týždňa vie, kto je tento výnimočný umelec a slušný človek. Je nám cťou, že bol jedným z našich pravidelných prispievateľov. Pár slov som si dovolil k jeho narodeninám napísať aj v ich mene.

Eugen Korda

milan Lasica má dnes narodeniny. Prvý krát v živote som ho videl v nejakej hre, ktorej názov si veru nepamätám, tak je to dávno. Spolu s Júliusom Satinským ju hrali na hádam najmenšom javisku, aké sa dalo na Slovensku nájsť a to javisko bolo a teraz sa podržte, v Dome Československo – sovietskeho priateľstva. 

Do hľadiska sa zmestila iba hŕstka divákov, ale bavili sa ohromne, vrátane mňa. Bolo to také zjavenie v tej šedi komunistickej kultúry, ktorá dusila celú krajinu ako zasmradnutá perina. Vtedy som ani netušil, že sa dívam na dvoch mužov, ktorých humor ma bude sprevádzať  celý život. Napriek tomu, že sa ich komunisti snažili vymazať z našich sŕdc, nikdy sa im to nepodarilo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite