Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Simon z Maďarského fóra o výmene Matoviča: Premiér si neuvedomuje svoju zodpovednosť

.zsolt Simon .názory .neparlamentná alternatíva

Hľadanie nepriateľov a vinníkov neustalo ani príchodom novej vlády. Za zlé manažovanie môžu en bloc všetci, samozrejme, okrem Igora Matoviča. Čoraz viac sa hovorí o tom, že zmena by mala nastať na premiérskej stoličke. Existuje alternatíva voči súčasnej vláde, ktorá by nepozostávala v návrate Smerohlasu?

drvivá väčšina občanov bola po minuloročných parlamentných voľbách rada, že sa ukončila vláda Smeru a jeho koaličných partnerov. Bol to spoločný úspech.  Z volieb vyšlo víťazne Matovičovo OĽaNO. Matovič do výhry v týchto voľbách na sebe ešte nikdy necítil bremeno politickej zodpovednosti. Jeho rozhodnutia a názory dovtedy nikdy priamo nezasahovali do života občanov tejto krajiny. Líder hnutia OĽaNO si musí uvedomiť, že dnes je premiérom a na svojich pleciach má obrovskú zodpovednosť  i keď niekedy sa zdá, že nezvláda ani samého seba.

Premiér je mnohokrát ten, kto na verejnosti vyhrocuje situáciu tým, ako sa správa k svojim koaličným partnerom či samospráve. Najhoršie však je, že sa správa nezodpovedne k občanom tejto krajiny, a teda k vlastným voličom. Takéto správanie koalície potom v občanoch vyvoláva obavy, či vedia spolu riadiť túto krajinu, či vedia zodpovedne a dobre vládnuť.  Odbornosť rozhodnutí takisto necháva mnoho otáznikov. A toto prináša mnoho otázok typu: Je čas na rekonštrukciu vlády? Či predčasné voľby?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite