Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bihariová z PS o Lučanskom: Smrť zneužila parlamentná opozícia aj aktéri dezinformačných prúdov

.irena Bihariová .názory .neparlamentná alternatíva

Smrť bývalého šéfa policajného zboru a obvineného Milana Lučanského vyvolala veľa reakcií naprieč politickým spektrom a verejnosťou. Politici z mimoparlamentných strán hovoria o potrebe krotiť rôzne konšpiračné teórie o samovražde. Zároveň kritizujú vedenie Smeru či Hlasu, že sa priživujú na smrti dlhoročného policajta.

pred pár týždňami väčšina spoločnosti netušila, čo je to kolúzna väzba a  koľko samovrážd sa ročne stane počas väzobného stíhania. Predpokladám, že nemalá časť by nevedela povedať ani to, kto bol donedávna prezidentom policajného zboru. Pred pár týždňami by rovnako málo­ kto predpokladal, že sa práve tieto témy stanú predmetom celospoločenského záujmu, že vygenerujú stovky „virtuálnych expertov“ a  zvýraznia deliacu čiaru medzi dvoma spoločenskými a  politickými tábormi. 

Spúšťačom sa stala samovražda bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorú spáchal vo väzenskej cele. Bez ohľadu na okolnosti jeho smrti a  možnú vinu či nevinu vo veciach, pre ktoré bol stíhaný, zostáva jeho smrť ľudskou tragédiou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite