Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Baláž zo strany Spolu: Vôbec nezávidím vláde situáciu, do ktorej sa dostala

.erik Baláž .názory .neparlamentná alternatíva

Štyria zástupcovia mimoparlamentných strán hodnotia uplynulý rok 2020, v ktorom okrem hrozby pandémie a nenaplnených predvolebných a povolebných očakávaní našli aj nádej. Veria v spravodlivejšie Slovensko, odhodlanie ľudí vstať z popola koronakrízy a dokonca aj lásku, ktorú prvá dáma kresťanských demokratov našla po dlhom čakaní.

začiatok roka si veľmi nepamätám – mám okno. Obdobie do volieb bolo neuveriteľne stresujúce. Každý deň som niekam cestoval, stretával sa s ľuďmi, točil videá, písal statusy a popritom sledoval, čo robí zvyšok politickej scény. Po voľbách som to všetko vytesnil. Prestalo to byť dôležité. 

Iste, mohol som analyzovať, kde všade sme urobili chyby, prípadne či je na vine aj niekto iný. Fakt je ten, že Matovič mal 25 %. Poznajúc jeho psychologický profil som sa na vládu s ním netešil. Ak by sme získali namiesto 6,96 % povedzme 7,5 %, a ja by som nebodaj dostal rezort životného prostredia, dopadol by som pravdepodobne horšie ako Sulík s Gröhlingom. Prinieslo by mi to množstvo stresov, a pre ochranu životného prostredia by som dokázal urobiť len málo. Navyše, výsledok volieb ukázal predovšetkým naše zlyhania. A za chyby sa platí. Takže pokora a ideme ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite