Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nechala zo Spolu: Voľbou generálneho prokurátora proces zmeny iba začína, držme si palce

.pavel Nechala .názory .neparlamentná alternatíva

Sledovali sme dlhé hodiny vypočúvaní jednotlivých kandidátov na generálneho prokurátora. Pred nami sa črtá vidina určitej zmeny na poli spravodlivosti. Vypočúvanie kandidátov na generálneho prokurátora bolo vyčerpávajúce, no proces zmeny sa tým iba začína. Ako komentujú tento veľký krok v slovenskej justícii zástupcovia mimoparlamentných strán?

verejné vypočutie kandidátov na generálneho prokurátora bolo určite politickou udalosťou roka plného zmien. Poslanci parlamentu grilovali kandidátov, pripomínali im málo odvahy počas obdobia demontáže právneho štátu a pýtali sa na ich plány vo funkcii. Kandidáti statočne čelili otázkam, znášali viac ako päťhodinový maratón a vynikali v rečníckych zručnostiach.  

Vypočutia sa skončili a začala sa ich interpretácia, overovanie faktov a politické rozhovory o podpore pre jedného z kandidátov. Ešte nevieme, aké rozhodnutie koaličná väčšina nakoniec prijme, ale niekoľko zistení nám samotný proces prináša už dnes.Po prvé,  voliť sa bude nádej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite