Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bihariová z Progresívneho Slovenska: Najcennejšie piliere právneho štátu a garancie ľudských práv boli zneuctené

.irena Bihariová .názory .neparlamentná alternatíva

Celoplošné testovanie antigénovými testami patrí medzi najnáročnejšie, ale aj najkontroverznejšie aktivity, ktoré akákoľvek vláda v histórii Slovenska vykonala. Dokazujú to aj zástupcovia mimoparlamentných strán. Ich názory sa totiž líšia od absolútnej podpory až po absolútne odmietanie. Prečo podľa nich plošné testovanie dáva alebo nedáva zmysel?

všetci tušíme, že plán plošného testovania nedokáže naplniť cieľ, ktorý by mu dal zmysel. Aby sme naozaj oddelili nositeľov a zastavili šírenie vírusu, musel by prejsť testom každý človek na území republiky. Následne by sme ju museli hermeticky uzavrieť. 

Ak by totiž ostal „v obehu“ hoci jediný šíriteľ, zrejme by sme oddialili blížiaci sa kolaps nemocníc, no o pár mesiacov by sme mali na stole tú istú otázku: „Kde urobili páni od Matoviča chybu, že nás dobehla aj tretia vlna?“

Ostatné slabiny plánu sa vyplavujú vo fáze, keď ho treba zrealizovať. Vtedy vláda zistí, že nám chýbajú tisícky zdravotníkov. Tiež to, že to „zabudla“ prebrať so samosprávou, ktorá má na odbery poskytnúť priestory. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite