Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Eva Grey z KDH: Použitie zdravotníkov na masové testovanie považujem za plytvanie a hazard so zdravím obyvateľov

.eva Grey .názory .neparlamentná alternatíva

Celoplošné testovanie antigénovými testami patrí medzi najnáročnejšie, ale aj najkontroverznejšie aktivity, ktoré akákoľvek vláda v histórii Slovenska vykonala. Dokazujú to aj zástupcovia mimoparlamentných strán. Ich názory sa totiž líšia od absolútnej podpory až po absolútne odmietanie. Prečo podľa nich plošné testovanie dáva alebo nedáva zmysel?

tento text píšem pred celoštátnym testovaním a zverejnený má byť až po jeho realizácii. Inštrukcie pre obyvateľov a samosprávy sa menia zo dňa na deň, takže dnes nevieme predvídať, ako to nakoniec dopadne. 

Nepodceňujem pandémiu Covid-19. Viem, že pre väčšinu zdravých ľudí má len mierny priebeh, ale starší ľudia s pridruženými ochoreniami môžu mať vážne problémy a môžu i zomrieť. Preto už mesiac robíme s kolegami cielené odbery na PCR testy v zariadeniach sociálnych služieb, v ktorých bol pozitívne testovaný niektorý zo zamestnancov alebo klientov.  

Celoplošné testovanie populácie však osobne nepovažujem za vhodné riešenie v boji proti pandémii.  Nebolo dostatočne prekonzultované s odborníkmi a neodpovedalo na dôležité otázky. Pomôže testovanie na Slovensku znížiť počet úmrtí (nielen) na Covid-19?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite