Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovičova bublina praskla

.eugen Korda .názory

Z celoplošného testovania, ktorým sa chcel predseda vlády Igor Matovič zapísať do dejín Európy ako najväčší, najrozumnejší a najúspešnejší krotiteľ koronavírusu covid-19, sa pomaly stáva jeho (a čiastočne i naša) hanba.

Eugen Korda

slová Zuzany Čaputovej o nenaplnitelnosti cieľa operácie Spoločná zodpovednosť dať pretestovať celú spoločnosť sú zničujúco jednoduché a mrazivo výstižné. Nevymyslela si ju ona, ale v prítomnosti ministra obrany jej to oznámili najvyšší vojenskí predstavitelia. 

Celkom určite ju nevyslovila s potešením. Rozhodla sa to urobiť až po konzultácii s vrcholnými predstaviteľmi armády, na pleciach ktorých zorganizovať toto testovanie ležalo, a urobila to s plným vedomím, že sa stane terčom nevyberavých útokov. A to sa aj stalo. Minister obrany, ktorý dlho vedel o nedostatku zdravotníckych pracovníkov, je zrazu prekvapený, že prezidentka neťahá s vládou za jeden povraz. Dobre robí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite