Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lexmann z KDH: Sú voľby cez internet dôležitou témou?

.miriam Lexmann .názory .neparlamentná alternatíva

V digitalizácii verejnej správy máme práce ako na kostole. Zavedením elektronického hlasovania by sa zjednodušil spôsob účasti na voľbách aj pre občanov, ktorí sú v zahraničí. Zástupcovia štyroch mimoparlamentných strán o zjednotení volieb, dôvere premiéra v odborníkov a elektronických voľbách.

zdá sa, že v živote sú aj dôležitejšie veci, zvykne sa hovoriť pri mnohých nie chlebových témach, čím sa často odsúvajú na dlhodobú vedľajšiu koľaj. Na riešenie potom neraz nezostane priestor. Sú voľby cez internet dôležitou témou? Uprostred ťaživých udalostí a priorít týchto i väčšiny dní sa môže javiť, že nie. 

V deň volieb, ktoré výrazne rozhodnú o tom, ako budeme žiť, však ide o tému, na ktorej záleží. Ak môže internetové hlasovanie prispieť k tomu, aby sme sa vďaka vyššej volebnej účasti dostali k reprezentatívnejším výsledkom, zabojujme o ne, pretože tie by mali byť pilierom demokratického systému. Dajme si však pozor na riziká, ktoré sa na online voľby viažu a odstráňme prekážky. Kým sa nebude vedieť každý občan dostať k internetu, nepohneme sa ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite