Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Klvaňa: Pence a Harris na prezidentském pódiu

.tomáš Klvaňa .názory

Debaty viceprezidentských kandidátů bývají zdvořilostní záležitostí, na které se zapomene ještě rychleji než o nich média stačí poreferovat. Jen jednou za čas na nich záleží o něco víc, jako například v roce 2008, kdy k sobě republikánka Sarah Palin přitáhla pozornost nekonvenčním stylem i neznalostmi a v debatě s Josephem Bidenem musela napravovat reputaci.

Tomáš Klvaňa

erejší debata viceprezidentských kandidátů, tedy stávajícího viceprezidenta Michaela Pence a senátorky za Kalifornii Kamaly Harris, se odehrála v mimořádných souvislostech a její důležitost byla nezvykle vysoká.

Prezident Donald Trump, jemuž je 74 let, onemocněl koronavirem, což staví do zranitelného světla také jeho demokratického vyzyvatele Bidena. Tomu bude v listopadu už 78 a kdyby vyhrál, stal by se při nástupu vůbec nejstarším americkým prezidentem v dějinách. A jak Pence, tak Harris klidně mohou být prezidenty v relativně krátkém čase.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite